17 Eylül 1986 yılında Diyarbakır ilinin Koşuyolu semtinde bulunan Atatürk ortaokulunun liseye dönüştürülmesi sonucu eğitim ve öğretim faaliyetlerine başladı. 2012 yılına kadar düz lise olarak faaliyet gösteren okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibari ile Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak değişmiştir. 2014 yılında ise şuan bulunduğu Bağcılardaki yeni binasına taşınmıştır.Okulumuz sağlık hizmetleri alanında sağlık bakım teknisyenliği , ebe yardımcılığı ve hemşire yardımcılığı olmak üzere toplam 3 dalda 853 öğrenciye eğitim vermektedir.
VİZYONUMUZ: Tüm öğrencilerin, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir birey olarak vatanına, milletine ve çevresine faydalı, iyi ve yüksek gelirli bir meslek sahibi, kültürlü, toplum sorunlarına duyarlı, yüksek karakterli, iyi eğitimli, kendine güvenen, saygılı, üretken öğrencilerin mezun olduğunu görmek.
MİSYONUMUZ: Öğrenci ve öğretmenlerimize, Atatürk ilke ve inkılapları ile donanmış, kendi gücüne güvenen, çevresi ile barışık, araştırmacı, çağın teknolojisini öğrenme ve öğrenmeyi kendine amaç edinmiş, 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak. Doğaya saygılı ve çevre bilinci almış, ülke kalkınmasına maddi ve manevi katkıda bulunma bilinç ve gücünü kazandırmak ve onları geleceğin başarılı insanları olarak yetiştirmek.
OKULUN AMACI:
1. Orta öğretim düzeyinde bir genel kültür vermek. Kişi ve toplum sorunlarını tanıtma, çözüm arama, yurdumuzun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini vermek.
2. Öğrencilere ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hem de yükseköğretime ya da iş alanlarına hazırlamak.
3. İş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan orta düzeyde teknik insan gücü yetiştirmek.
4. Çevrenin eğitim ve öğretim düzeyini karşılamak okulda yapılan meslek eğitimini iş ve Hizmet hayatının gerektirdiği koşullarda gerçekleştirmek ve çevre okul iş birliğini kurmak.
MESLEKİ VE TEKNİK ÖĞRETİM YAPAN OKUL MEZUNLARINA SAĞLANAN HAKLAR:
1. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarında uygulanan bölümlerinden mezun olanlar, 3795 sayılı Kanuna göre TEKNİSYEN unvanı ile istihdam edilirler.
2. Meslekî ve teknik orta öğretim kurumlarından mezun olanlar, yükseköğretim kurumlarına girebilmek için üniversite sınavına katılma hakkına sahiptirler.
3. Üniversite Sınavı sonunda, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen alanlarının devamı niteliğindeki yükseköğretim programlarını tercih edebilmektedirler. Diğer alanlar için ise katsayı farklılıkları ortadan kaldırılmıştır.
4. Yükseköğretime devam etmeyenlerin iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolay olmaktadır.
5. Kamu kurum ve kuruluşlarında alanlarında görev alan mezunlar, genel lise mezunlarına göre BİR ÜST DERECE/KADEME ile başlarlar,
6. Öğretim süresi dört yıl olan meslekî ve teknik orta öğretim kurumlarını bitirenlere 3308 sayılı kanuna göre Ustalık Belgesinin yetki ve sorumluluklarına sahip İŞ YERİ AÇMA BELGESİ verilir.
İŞLETMELERDE MESLEK EĞiTiMiNiN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI AVANTAJLAR
1. İşletmelerde meslek eğitimi süresince yaşlarına uygun asgari ücretin %15 ile %30'undan az olmamak üzere ücret alırlar.
2. İşletmelerin sağladığı sosyal imkânlardan faydalanırlar.
3. Öğrenciler hastalık, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta ettirilirler. Sigorta primleri Bakanlığımızca ödenir.
4. Eğitimleri süresince muayene ve tedavi masrafları Sosyal Sigortalar Kurumunca karşılanır.
5. Okul atölyelerinde bulunmayan makine ve teçhizatı işletmelerde görüp kullanmak imkânına sahip olurlar.
6. Meslekî becerilerini iş yerlerinde gerçek iş şartlarında geliştirirler. Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu yeni iş alanlarına uygun programlarla daha çok pratik yaparak eğitilirler.
7. Mezun olabilmek için yapılması zorunlu olan endüstri stajını yapmış sayılırlar.
İşletmelerde meslek eğitimi görmüş olanlar iş hayatına kolay intibak ederler.